Advent

publicerat i Allmänt;
Det kan ju knappast ha undgått någon att jag är tokig i alla förberedelser inför advent och jul. 
Det har legat lite i träda i två år på rad beroende på olika orsaker men i år känner jag den där bubblande julkänslan i magen igen.
 
En härlig känsla!
En känsla av tro och hopp om att tiden vart det lider läker en del blödande sår till viss del. Även om det aldrig kommer att försvinna helt så känner jag nu en stor tilltro till framtiden.
Det gör mig lugn, glad och lycklig.
 
 
I onsdags kväll bakade vi lussekatter. De kommer säkert att vara uppätna till lucia men vad spelar det för roll?
Det är ju så himla gott.
 
 
Och igår åkte jag, Håkan och Michaela upp över dagen till Göteborg.
Michaela har velat åka dit ända sedan i somras till Tessie en butik som ligger på Kungsgatan. 
Milde tid med folk där var. Fullt med folk som stod utanför och fullt med folk i butiken. Den vart jätteliten och inte alls som jag hade tänkt mig men Michaela hittade det hon sökte och blev lycklig. 
Efter det gick vi runt och strosade, fikade och njöt av denna underbara stad. Jag älskar Stockholm och dess storstadspuls men jag älskar också Göteborg där allt känns lite lugnare och tempot är lite lägre.
 
Sen skulle vi varit på Lisebergs Julmarknad hade vi tänkt.
Men där vart inte en endaste parkering att uppbringa. Vi körde in och ut i hur många parkeringsgarage som helst, jag har aldrig varit med om dess like. Det kändes som en bra idé att åka dit denna lördagen men det vi inte räknat med var att där var Fitness mässa på Gothia denna helgen också.
Alltså lika med hur mycket folk som helst!
 
Vi fick helt enkelt åka ut till Ikea Kållered istället och äta deras Julbord. Men det kan jag säga att det vart första och sista gången vi gjorde det. Absolut inget jag rekomenderar, vilken besvikelse.
Och efter det så begav vi oss in igen mot Göteborg och fick en parkering precis utanför Lisebergs stora parkering. 
Perfekt!
Så slutet gott allting gott.
 
 
Massor av folk, svårt att ta sig fram till alla mysiga bodar och kika, vi vann ingen stjärnvint i Geishahjulet som jag verkligen hade hoppats på men wow vilken go julstämning man får där inne. 
Så fint med all belysning, alla små söta bodar och doften av Brända mandlar. 
 
Denna veckan ser jag fram emot att Maria ifrån PartyLite kommer hit på torsdag och visar ljus och ljushållare. Älskar deras ljus och alla goa dofter och sedan hoppas jag på att hon verkligen har några bra erbjudande nu i december att bjuda på också. Hon har iaf lovat att vi skall få titta i den nya katalogen för 2015, kul!
 
 
Nu skall vi titta på Maria Lang, dricka kaffe och äta lussekatt. Ett gott avslut på en bra helg.
 
J