Räddningen!

publicerat i Allmänt;
Många tankar och funderingar som snurrar runt. Har bokat en välbehövlig tid till min terapeut och det känns otroligt skönt. Har inte varit hos henne sedan i maj och det är  mycket som hänt de senaste månaderna så det är nog ganska bra att rensa ut lite av det som tynger ner mig. 
Även om jag är väldigt öppen och pratar om det som hänt och händer så är det väldigt bra att prata med en person som inte har någon anknytning till mig och känner mig personligen, som lyssnar, iakttar, stöttar och framförallt hjälper mig att komma upp på vägen igen, respektera mig själv och må bra.  
 
Jag har alltid sagt att jag aldrig tänker gå och prata med någon "hjärnskrynklare" men ibland spelar livet en små spratt. En kväll i november förra året knackade en underbar kvinna på dörren när allt känndes nattsvart och som hade förstått på mina inlägg på fb att jag inte mådde bra. Hon berättade att hon kände  till en jättebra terapeut och att jag måste gå och prata med någon för att må bättre. Efter mindre än en vecka hade jag mitt första möte med Tina. 
Detta första möte som resulterade i många fler under ett halvår.
Det har varit fruktansvärt jobbigt , många många tårar har trillat, minnen som legat väl inpackade och glömda längst ner och bara blivit staplade på hög för att det har varit för smärtsamma att tänka på innan har kommit fram och ett tag tänkte jag att Detta kommer jag aldrig att klara av. Det gjorde så fruktansvärt ont i hjärta, mage, huvud  ja överallt.
Men efter ett tag kändes det lite lättare och när jag hade gått därifrån så längtade jag  till veckan efter när jag hade en ny tid. Redan när jag var ute på motorvägen och svängde av mot Steninge där mottagningen låg då så sköljde ett lugn över mig. Många gånger om jag var tidig så hann jag också ner en runda till stranden innan och bara det var en lisa för själen. 
 
Detta har verkligen varit vändpunkten i mitt liv och en av de bästa saker jag har gjort.
Jag är så oändligt tacksam över kvinnan som jag inte har någon kontakt med annars  och som bara helt enkelt knackade på dörren den där kvällen när hon förstod hur dåligt jag mådde och verkligen visade medmänsklighet och som hjälpte mig att komma i kontakt med Tina. Underbart att det finns människor som verkligen bryr sig så mycket om andra. Jag kan inte tacka henne nog och jag hoppas att hon vet hur mycket det har betytt för mig. 
Håkan, barnen, familjen, vännerna o bästa jobbarkompisarna Tack för att ni har stöttat mig i detta, stått ut med mitt tjat, min gråt, mitt ältande och ändå funnits där för mig. Och du min älskade Håkan som sa till mig att ta kontakt med Tina nu igen när jag kände att det började bli lite svajigt 
Jag älskar dig över allt!
 
J