Matlagning, inte min starka sida!

publicerat i Allmänt;
De flesta blogginläggen jag gjort är ganska sorgsna och tunga men nu skall jag försöka mig på att göra ett helt "normalt"  och kort för en gångs skull. 
 
Jag är en sådan som tycker att det är så otroligt tråkigt att laga mat. Det jag lagar skall gå fort, vara enkelt och allra helst sköta sig själv. Jag kör runt på ungefär samma rätter varje vecka och just nu har jag verkligen snöat in på rostbiff, potatisgratäng och en god sås. Passar mig perfekt för att det är verkligen enkelt att laga, sköter sig själv i ugnen och är otroligt gott. 
Inte ens när vi skall ha gäster tycker jag att det är kul och vad värre är att då får jag ju sådan ångest över hur det kommer att smaka också. Sist vi hade kalas så var det Håkan som fixade maten och som tur är tycker han att det är ganska kul och framförallt  är han inte rädd för att  prova och göra nya rätter. Han oroar sig inte heller över om det kommer att smaka bra eller om det kommer att räcka. Det ordnar sig säger han alltid, och ja det gör det ju faktiskt.
Skönt för mig.
 
Men idag har jag faktiskt varit en riktigt god Husmor hmm....
Jag gjorde Michaelas favoritsoppa, som innehåller köttfärs, ärter/majs/paprika, lök, krossade tomater, äggnudlar och kryddor .
Fantastiskt god och väldigt svår att misslyckas med,  ja om man inte kokar nudlarna för länge då, vilket har hänt. Så därför har vi alltid dom vid sidan om nu för tiden. 
 
Som om inte det var nog så bakade jag mjuk pepparkaka också när jag ändå var i farten.
Otroligt god och väldigt lätt att göra
 
Men nu är det dags att säga godnatt och hoppa i säng.
Imorgon är en spännande dag för Jonathan har sin första körlektion.
 
NattiNatti
 
J